پروتز سینه
استفاده از پروتز جهت بزرگ کردن و فرم دهی سینه ها در سالهای اخیر در کشور رایج شده است و تعداد مراجعین جهت پروتز گذاری در سینه ها روز به روز در حال افزایش است . تعداد کمی از این افراد اطلاعات خود را از طریق اینترنت بدست می آورند در حالی تعداد زیادی از مراجعین تنها به کسب اطلاعات از دوستان و آشنایان اکتفا میکنند و هنگام مراحعه به پزشک حتی دقیقا نمیدانند که چه چیزی میخواهند . بسیاری از خانم های جوان که سینه های کوچک یا سینه های کوچک و شلی دارند هنگام مراجعه به پزشک تصور درستی از شکل گیری سینه بعد از گذاشتن پروتز ندارند.
اولین سوال مراجعین در ویزیت اول معمولا چنین است : تزریق ژل در سینه ها بهتر است یا عمل جراحی پروتز سینه ؟
در پاسخ باید گفت که تزریق ژل در سینه ها کاملا غیر علمی و به عبارت دقیق تر غیر اخلاقی است چرا که تزریق ژل داخل سینه باعث تخریب بافت طبیعی سینه ها میشود و یا در صورتی که فرد در آینده دچار توده های سینه ای شود تشخیص آن را بسیار مشکل می نماید . بهترین راه بزرگ کردن و فرم دهی سینه ها ی کوچک استفاده از روش جراحی پروتز گذاری است وپروتز سینه به هیچ عنوان با افزایش ریسک سرطان سینه همراه نیست .
پروتز سینه چیست ؟
پروتزهای سینه از نظر جنس دو نوع هستند . پروتز های آب نمکی یا saline filled و پروتز های ژلی یا silicon . پروتز های آب نمکی چون در حالت خالی داخل نسج سینه گذاشته می شوند و سپس با آب نمک پر می گردند قابلیت جاگذاری از برش های کوچکتر دور هاله سینه ، چین زیر سینه ، زیر بغل وناف را دارند ولی این نوع پروتز ها قوام نسبتا سفتی داشته و در لمس حالت طبیعی ندارند و ضمنا بعد از مدتی
مقداری از حجم آب نمک تخلیه میگردد و بیمار حرکت مایع را درون پروتز احساس میکند که هر دو حالت آن ناخوشایند است . پروتز های سیلیکونی چون در حالت پر داخل سینه ها گذاشته میشوند طبیعتا برش جراحی کمی بزرگتر و حدود 4-5 سانتی متر خواهد بود ولی در لمس بسیار طبیعی بوده و احساس مطلوب تری در بیماران ایجاد می کند . ضمنا از نظر شکل ظاهری دو نوع پروتز جهت افزایش سایز سینه وجود دارد . پروتزهای آناتومیک یا اشکی و پروتز های گرد . پروتزهای آناتومیک شکل طبیعی تری در سینه ها ایجاد میکند ولی بسیاری از مراجعین پروتز های گرد را ترجیح می دهند چون پروتزهای گرد پل فوقانی سینه ها را بهتر از پروتزهای آناتومیک پر می نماید . سینه های طبیعی برجستگی بیشتری در پل تحتانی و میانی دارند در حالیکه اغلب خانم هایی که جهت افزایش سایز سینه ها مراجعه میکنند خواهان ایجاد نمایی کاملا گرد و افزایش برجستگی خصوصا در نواحی فوقانی سینه ها هستند .
از نظر برجسته سازی سینه ها پروتز ها به چند گروه تقسیم می شوند :
یک : استاندارد دو : برجسته high profile سه : خیلی برجسته ultra high profile چهار : فوق برجسته optima
بیشترین مقدار مصرف با پروتزهای برجسته یا خیلی برجسته می باشد که با عرض کمتر برجستگی بیشتری ایجاد می کند و نتایج رضایتبخشی در بیماران دارد .
پروتز به چند روش جا گذاری می شود ؟
پروتز یا زیر عضله جدار قفسه سینه یا زیر بافت گلاندلر سینه قرار می گیرد و در هر دو صورت بافت سینه به هیچ عنوان دستکاری نمیشود و توانایی شیر دهی نیز در خانم های جوان حفظ می شود .روش پروتز گذاری در زیر عضله و یا زیر بافت سینه به معاینات پزشکی قبل از عمل جراحی بستگی دارد . استفاده از پروتز در زیر عضله جدار قفسه سینه باعث درد بیشتر بعد از عمل می شود که با بلوک عصبی
حین عمل به مقدار چشمگیری کاهش می یابد . ضمنا بازگشت بیمار به فعالیت های روزمره زندگی اندکی طولانی تر از روشی است که پروتززیر بافت سینه گذاشته می شد . در بیمارانی که بافت سینه کمی دارند روش پروتز گذاری زیر عضله الزامی است چرا که پروتز گذاری زیر بافت سینه در صورت کم بودن حجم سینه ها باعث احساس و لمس حدود پروتز خصوصا در نیمه فوقانی و داخلی سینه ها می شود . اما در مراجعینی که نسج سینه قابل قبولی دارند استفاده از پروتز در زیر بافت سینه توصیه میشود چون با درد کمتری همراه بوده و بازگشت بیمار به فعالیت های طبیعی تقریبا بعد از دو یا سه روز امکان پذیر است . درمراجعینی که نسج سینه بسیار کمی دارند استفاده از پروتز سینه در زیر عضله جدار قفسه سینه نتایج دراز مدت بهتری دارد . در روشهای جدید جراحی که توسط برخی از جراحان سینه انجام می شود ، به منظور کاهش درد بعد از عمل و بازگشت سریع تر بیمار به فعالیت های روزمره زندگی در افرادی که نسج سینه بسیار کمی دارند پروتز در پل فوقانی و داخلی زیر عضله جدار قفسه سینه و در پل میانی و تحتانی زیرفاشیا ( نسج سینه ) کار گذاشته میشود. این تکنیک باعث کاهش مدت زمان عدم تحرک عضلات جدار قفسه سینه و بازوها بعد از عمل میشود و در عین حال درد و ومحدودیت حرکتی بعد از عمل را به میزان چشمگیری کاهش میدهد و نتایج زیبایی آن نیز بیشتر است .
آیا میتوان سینه ها را تا هر اندازه بزرگ کرد ؟
مهمترین مسئله در پروتز گذاری توجه به این نکته است که سایز سینه ها باید با سایز سایر قسمت های بدن بیمار تناسب داشته باشد ، با اندازه گیری عرض قفسه سینه و عرض شانه ها و عرض سینه ها و قد بیمار ، سایز مناسب پروتز مشخص خواهد شد و استفاده از پروتز های خیلی بزرگ هرگز توصیه نمیشود .
عمل جراحی و عوارض آن چیست ؟
مدت زمان عمل جراحی پروتز سینه کوتاه است ( حد اکثر یک ساعت ) ، عمل معمولا زیر بیهوشی انجام میشود و عوارض اولیه بعد از عمل جراحی مثل عفونت و … در مراجعینی که بیماری زمینه ای خاص مثل دیابت و یا مشکلات انسداد عروقی ندارند ، بسیار ناچیز است . بیمار چند ساعت بعد از اتمام عمل جراحی
مدت زمان عمل جراحی پروتز سینه کوتاه است ( حد اکثر یک ساعت ) ، عمل معمولا زیر بیهوشی انجام میشود و عوارض اولیه بعد از عمل جراحی مثل عفونت و … در مراجعینی که بیماری زمینه ای خاص مثل دیابت و یا مشکلات انسداد عروقی ندارند ، بسیار ناچیز است . بیمار چند ساعت بعد از اتمام عمل جراحی از بیمارستان ترخیص میشود ومعمولا بعد از دو تا سه روز میتواند به فعالیت های معمول خود باز گردد. فعالیت های بدنی شدید که با حرکت عضله جدار قفسه سینه همراه باشد معمولا بعد از سه ماه توصیه میگردد .
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سینه